lørdag 7. juli 2012

Rock opp gratengen!



Her er en ny vrimakaroni- og skinkegrateng
Denne falt i smak hos oss i familien Glede, og har blitt en ny middagsfavoritt. Litt mer spennende kanskje, og med ingredienser som vil liker godt!

Grateng er jo en flott måte å få brukt opp rester på, så prinsippet er jo strengt tatt å ta det man har - men kanskje blir du inspirert til å gi gratengen en ny smak ved å tilsette noen av ingrediensene i denne oppskriften...?


Grateng "skal ha" en sprø skorpe på toppen, og da er strøkavring en nødvendighet.

Forrige uke bakte jeg rugbrød som av en eller annen grunn ikke ble helt vellykket - da lagde Herr Glede strøkavring av dem. Inn i ovnen på 100 grader til brødet var godt stekt og sprøtt som kavring, og deretter grovmalt i kjøkkenmaskinen. Genialt!



Vi prøver å involvere Lille Glede mest mulig i middagslagingen, og har tro på at det øker både matglede og matlyst hos 3-åringen (snart 4). Hun foreslo å tilsette gressløk fra hagen i egg- og melkeblandingen, og sprang selv ut og hentet litt som hun klippet oppi "røra".



Makaronigrateng med skinke

250 gram fullkornsmakaroni
100 gram strimlet skinke eller spekeskinke
1 rødløk, hakket
1 paprika, hakket (vi brukte rød og oransje)
100 gram soltørket tomat i olje, hakket
3 ss olivenolje
3 ss strøkavring
3 ss basilikum, tørket eller fersk
100 gram ost, revet (parmesan er supert, denne gangen brukte vi manchego)
4 egg
2,5 dl melk
Salt og pepper

Sett ovnen på 180 grader. Smør en ildfast form og dryss 2 ss kavring i formen.
Kok makaronien etter anvisning på pakken, hell av vannet og sett til side.
Stek løk og skinke i olje, før du tilsetter paprika og soltørket tomat og lar det surre litt til.
Hell skinkeblandingen i makaronien, sammen med basilikum og ost.
Hell i formen.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper, og hell over makaronien.
Strø kavring på toppen og stek i 30-40 minutter.

Server gjerne med en frisk salat!



2 kommentarer:

  1. Denne må jeg prøve! Jeg glemmer helt å lage grateng, så takk for påminnelsen! Ha en finfin søndag! Klem fra Anne.

    SvarSlett
  2. Jeg må også si takk for "påminnelsen"! Makaronigrateng er jo egentlig en favoritt, og denne så kjempegod ut :-)

    SvarSlett

Tusen takk for at du la igjen en glad hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...