tirsdag 29. november 2011

Gi-vekk hos meg - vil du være med?


Jeg har nå passert 100 000 treff (hurra!) på bloggen og feirer med en liten "gi-vekk".
(Bruker det norske ordet jeg, inspirert av den gode feen...)

Du kan vinne denne søte sminkepungen (eller hva du vil bruke den til). Den er kjøpt på vår lokale interiørbutikk. Jeg kjøpte den som "gavereserve" og har glemt den, så kom jeg på at den passet fint å gi bort her.



Eller du kan vinne denne kleshengeren med herlige knapper fra min knappesamling. Synes det er litt rart å lodde ut noe jeg har laget selv, men kanskje er det noen av dere som liker den?


Hvite, grå og rosa knapper på hvit IKEA-henger.




2 premier altså...

Vil du være med?

1 lodd for å legge igjen en kommentar.

1 lodd for å legge deg til som følger (eller om du allerede er følger).

1 lodd for å linke til gi-vekk`en med bildet under (om du selv har blogg).

Du kan altså ta tilsammen 3 lodd (om du har blogg).
Si fra hvor mange lodd du tar, og legg igjen mailadresse om du ikke har blogg selv. Gi gjerne et hint om hvilken premie du helst vil vinne.

Trekning 12.12? Kl.12 kanskje?

LYKKE TIL!

mandag 28. november 2011

Ønskeliste nr 2 fra hviit







Hviit utfordrer oss til å legge ut en ønskeliste hver uke hele desember, og dette er mine ønsker fra nettbutikken for denne uka. Vil du være med på utfordringen, les mer her.
Jeg krysser fingre og tær, og håper at lillebror i magen gjør det også. Blir det min tur denne gangen?

søndag 27. november 2011

Disse må du prøve!

I alle fall om du liker kokos, dadler og mørk sjokolade... Har blitt tradisjon å lage "daddeldrømmer" hos oss i adventstida. Veldig enkelt og himmelsk godt!


Daddeldrømmer

150 gram mørk sjokolade
100 gram kokos
100 gram dadler skjært i småbiter

Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett kokos og dadler og rør godt rundt. Form små "drømmer" med to skjeer og legg dem på et bakepapir. Avkjøl.






Det enkleste er ofte det beste!

lørdag 26. november 2011

Gode pepperkaker!


"Skal vi bake pepperkaker i dag?", var det første Lille Glede spurte om da hun sto opp i morges. Formiddagen ble lang, men kl 13 kom det først to nisser, før resten av pepperkakebakegjengen kom. Søskenbarn, tante, onkel, bestemor og bestefar. Lille Glede var i fyr og flamme. Tradisjonen startet for tre år siden og i år var det vår tur. Skikkelig julestemning var det rundt bakebordet. Latter, julemusikk og masse flinke bakermestere! Pepperkakeformen over er ny og veldig god - og fine pepperkakemenn med knapper, øyer og munn ble det. Kakene falt i smak, så tenkte å dele oppskriften med dere. I tillegg vil jeg gi et lite tips: prøv pepperkaker med hvitost, kanskje til en kopp te. Nydelig!


Kjempegode pepperkaker

150 g meierismør
1 dl mørk sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts pepper
(1/2 ts allehånde)
2 ts kanel
1 ts bakepulver
ca. 450 g hvetemel

I stekovnen: 175 grader i ca. 10 min.

Bland smørterninger, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl noe, før du tilsetter fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt over natten. Bruk godt med mel når du baker ut og kjevler, for den blir fort "svett". Stikk ut kakene, stek dem og avkjøl på rist.



Adventsstaken har kommet frem. Stjernefatet er kjøpt på Cornelias hus. Tallene har jeg hatt liggende i to år - fant dem ikke til advent i fjor og året før, men nå fikk jeg endelig tatt dem i bruk. 1-tallet manglet krok til å feste tauet, men det ble ordnings likevel.



Pyntet med litt hasselnøtter og valnøtter.


Nå er det adventsstemning her i Svingen!


Det begynner til og med å lukte pinnekjøtt her! Mmm...
God lørdag til alle som titter innom.

fredag 25. november 2011

Utfordring hos hviit





Jeg vil jo egentlig ikke kalle det en utfordring, det er ikke veldig vanskelig å plukke ut noe man ønsker seg hos herlige hviit, men her er altså et utvalg fra meg.

Hver uke frem mot jul trekker de en vinner som får en super gave!
Fantastisk!

Vil du også være med, klikk her!

torsdag 24. november 2011

Knappet og klart


Jeg er så heldig å ha en herlig samling av gamle knapper. Inspirert av et bilde fra et interiørblad, har jeg dekorert en hvit IKEA-kleshenger med noen favoritter.


Tror den etterhvert skal få henge til pynt som den er, men i adventstida skal den få passe på gavene i Lille Gledes julekalender - inspirert av Fryd og design.


Tenkte å snart ha en "gi-vekk", og funderte litt på om en slik henger muligens kunne være en av gevinstene.. Jeg har nemlig rundet 100 000 treff og det må jo feires.

Er dette noe dere andre ville ha lyst til å vinne, tro?



onsdag 23. november 2011

Hjertelig stjerneanis



Vet dere, i dag har Glede vært i det kreative hjørnet! Fikk noe stålstreng hos mamma, lånte limpistolen og laget dette hjertet med stjerneanis. Som alt jeg lager, ble det slett ikke perfekt, men ganske så sjarmerende likevel. Dessuten lukter det så godt! Kjekt å ha tid og overskudd til å sysle med slike småting. 


Kjøkkenhåndkleet fra ByNord henger ved siden av - en innflyttingsgave fra en snill nabo. Motivet av ulven kommer ikke ordentlig fram der den henger, så jeg vurderer å sy en pute, slik jeg ser noen av dere andre bloggere har gjort.


Jeg har faktisk også laget en ting til - og til det har jeg litt fra min kjære knappesamling. Viser det i et senere innlegg når jeg har bedre fotolys.

tirsdag 22. november 2011

På bordet


Laget en liten samling av noen favoritter på vårt nye, gamle kjøkkenbord.
Glemte visst å ta bilde av bordet, men det kommer...
Det var utrolig kjekt å få litt større "spiseplass" på kjøkkenet.


Det herlige, blå bordet som har fungert som kjøkkenbord inntil nå, har fått plass i "hallen".
Foreløpig har Corokia og noen lykter fått plass på bordet.
Ser for meg et speil plassert her etterhvert...
Må bare finne et fint et først.


Vår finfine, lokale interiørbutikk legges dessverre ned og alle varer selges ut med 50 % rabatt. Jeg sikret meg denne nydelig, grå puta fra Bloomingville.



Til slutt et lite mattips.
Smørstekt kantarell (gjerne selvplukket...) på hvitløksristet brød, toppet med parmesan og persille (vi var tom for persille).
En fantatisk smakskombinasjon!

fredag 18. november 2011

Rødvin i brød!?


Rødvinsbrød med nøtter. Denne oppskriften fanget selvsagt min oppmerksomhet! Første punkt var å bløtlegge pekannøtter i rødvin. Det ble gjort tidlig i dag. For ei herlig lukt! (Spesielt for ei høygravid Glede som ikke har smakt rødvin på mange måneder.. Hihi...)


Rødvinsbrød med nøtter

900 g hvetemel
100 g sammalt rug, fin
4 dl rødvin
3,5 dl vann
20 g salt
30 g gjær
300 g pekannøtter (eller valnøtter)

Som sagt, pekannøttene bløtlegges i rødvin god tid i forveien, gjerne over natten. Vinen siles av, før den blandes med mel, salt, gjær og nesten alt vannet i en eltemaskin. Resten av vannet og nøttene tilsettes når deigen slipper bollen. Jeg gjorde det for hånd, og hakket derfor nøttene før jeg tilsatte dem. La deigen heve 1-2 timer, før den deles i 12-14 biter og heves ytterligere 30 min under et bakeklede. Rundstykkene formet jeg ved å rulle "pølser" og tvinne dem noen ganger før jeg la dem på bakeplaten.
Stekes på 220 grader i 25-30 min.


Fredagskos i kveld ble da en enkel salat med avokado og skinke, servert med lune rødvinsbrød.
Sprøe og gode. Disse likte jeg!

P.S Jeg brukte noe mer grovt i deigen, og det funket fint.

torsdag 17. november 2011

Kanskje...

... den fineste juleputa jeg har sett på lenge!
Setter den på ønskelisten.

onsdag 16. november 2011

Glede, lykke og kos


På en Moldetur kom jeg over disse herlige keramikkproduktene fra Vestnes. Jeg måtte selvsagt ha denne skåla... Fikk den forresten av mammaen min.


Selv kjøpte jeg disse to telysestakene. Liker å omgi meg med slike "gode" ord. Tror det har en positiv effekt lese dem ofte! :)


Vi kom over et bruktmarked også. Her var det sikkert 10-15 Bjørn Wiinblad-platter og en av dem fikk bli med meg hjem. Nå har jeg tre stykker.


Her fant jeg også et fat i Daisy-serviset fra Turi Design. Skal vise samlingen så langt i et senere innlegg.

søndag 13. november 2011

Poetisk pai og indisk kyllingsuppe


I går kveld var vi invitert i "kurvfest", en bursdagsfest der alle gjestene ble bedt om å ta med noe spiselig fremfor en gave. Et genialt konsept! Bordet bugnet av fristende mat av alle slag! Alt fra sushi til sterke kjøttboller i tomatsaus. Denne paien var mitt bidrag - det er favorittpaien her i huset...

Poetisk pai

Paibunn

100 g temperert smør
3 dl hvetemel
1 klype maldonsalt
3 ss vann

Smøret smuldres i melet. Tilsett salt og vann, og kna sammen til deig. La den evt. hvile i kjøleskapet før du trykker den ut i en smurt paiform. Jeg bruker å kjevle den ut så godt jeg kan, legge den i formen, for så å trykke den ut. La den gjerne gå litt "over kanten", for den trekker seg sammen/krymper når den blir stekt. Forstek bunnen på 200 grader i 10 minutter.

I fyllet er det litt sånn at man tar hva man har, men her er det du kan bruke:

4 sjampinjonger
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1/2 grønn paprika
1/2 rødløk
1/2 gul løk
Evt. litt vårløk eller purreløk
Soltørket tomat i olje
Skinke eller bacon

1 boks fløte
5 egg
1 pk revet mozzerellaost

Fres først løk og sopp i smør, før du tilsetter paprikaen. Dette er viktig for å bli kvitt væsken, så paien ikke blir "fuktig". Når paibunnen er forstekt, strør du litt finhakket soltørket tomat i bunnen, sammen med litt olje fra glasset. Tilsett grønnsaksblandingen (vurder om det blir for mye fyll, spar evt litt og bruk til noe annet). Pisk sammen fløte og egg, og tilsett osten. Tøm blandingen over i paien. Stekes på 200 grader i 30-40 minutter.



Far i huset har fått servert indisk kyllingsuppe i dag. Fant oppskriften på Trines matblogg. Den var virkelig god! Ganske sunn er den nok også! (Kanskje ikke med hvitløksbrød til, men pytt pytt...)Vi brukte grillet kylling istedet for kyllingfilet.


Og mens pappa sov ut etter nattevakt, fikk jeg og Lille Glede bakt en sjokoladekake. Den var god som dessert etter middagen...

God søndagskveld!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...