søndag 29. november 2009

Litt adventsstemning fra kårboligen

Det snør!
Vi skal snart avsted å gå i fakkeltog...

Måtte bare sette frem litt av julepynten før helga... Den store vedkassen stor der da vi flyttet inn, den tilhører kårboligen.



En litt for stor julestjerne i en litt for liten sauskopp. ;)





Ønsker alle en finfin første søndag i advent! ;) Nå skal vi skifte og komme oss ut i vinterværet!

lørdag 28. november 2009

Boligliv i postkassen!

Endelig! Etter mye om og men har jeg nå fått til å opprette et abonnement på det fantastiske interiørmagasinet Boligliv. Ååå, så fornøyd jeg er! Tar nok en stund før jeg får første nummer, så håper å få tak i julenummeret når vi skal til Trondheim neste helg! Gleder meg!

tirsdag 24. november 2009

Utfordring

Pillepalle ga meg i helga følgende utfordring:

Gå inn på Mine bilder. Velg den 4. eller 7. mappa. Finn fram det 4. eller 7. bildet. Bruk det i et innlegg og skriv om bildet. Utfordre fem nye, legg ut link til dem og gi dem beskjed om utfordringen.

Dette ble bokstavelig talt en utfordring, da jeg nettopp har tatt en skikkelig opprydning i bildene og slettet mesteparten. Jeg har bare tre mapper på på mappen som tilhører bloggen, så det ble den 3. mappen og det 4. bildet. Dette er en mappe som heter inspirasjon - her lagrer jeg bilder som inspirerer meg, KUN til eget bruk. Jeg tar imidlertid sjansen på at dette går bra. Jeg mener at dette bildet er fra fantastiske Sweet Paul. Bildet tror jeg er fra julekalenderen han presenterte i fjor. Sweet Paul er mat- og interiørstylist, en nordmann bosatt i New York. Etter at jeg kom over bloggen har jeg flere ganger kjent igjen bilder fra bloggen andre steder. Artig! Anbefaler alle å ta en titt. Her finnes MASSE inspirasjon!

Jeg utfordrer:

Livet er heeerlig!
Klabb og Datt
Drømmer fra mitt epletre
Hverdagsglede
Sømrommet

Det er selvsagt heeelt frivillig! :) Ha en fin kveld alle sammen!

lørdag 21. november 2009

Heaven, I`m in heaven...

I dag har jeg vært på kombinert julemesse og loppis.
Min svigerinne med bloggen Kristins hus og hennes datter med bloggen Utkledd var noen av de som solgte egenproduserte varer. Selv om jeg er inngift i slekta, må jeg kunne si at det var masse flott her! Kunne kjøpt mye mer.. Her er noen av godbitene:
Lommebøker... Her snakker vi gjenbruk!

Øredobber av blant annet gamle knapper...

Herlige tøfler...


En fantastisk flott sminkepung med tilhørende maske...


Og masse flotte klær! Den kjolen lengst til høyre blir min julekjole! Den har "utringet" rygg. Alt dette er fra Utkledd. For flere bilder se på Utkledd og hennes salgsblogg.
Her fra Kristins hus:


Utrolig mye fint!
Her er mine funn! Jeg er UTROLIG fornøyd!

På en av "loppebordene" kom jeg over dette! Å, lykke! Tre asjetter og en kopp av Picnic fra Turi Design Figgjo Flint. Ulikt mønster på alle fatene. Nydelig!


Av Utkledd kjøpte jeg som sagt årets julekjole, men jeg falt også for denne jakken. Denne jakken er også litt spesiell i og med at Utkledd selv brukte den i Lille Gledes dåp. Da sang hun før øvrig en aldeles nydelig versjon av "Den fyrste song eg høyra fekk" i kirken, akkompagnert av sin kjære. Skulle ønske jeg kunne dele det med dere her... Her forsøker Glede tappert å posere for fotografen. Eeelsker fargen! Rosa og organsje = fersken, ifølge Utkledd.

Her er kuppene fra Kristins hus. Utrolig fornøyd. Gleeder meg til å pynte til jul nå altså!


An Angel By My Side solgte også varer. De har butikk på hjemplassen min, her finner du bloggen. Dette kjøpte jeg riktignok i går, i butikken.


Tror det blir utrolig fint lys i disse i førjulstida!

Lille Glede fikk seg tre puslespill (pedagogiske, hehe), samt prinsessekostyme. Hun elsker puslespill! I ettermiddag har hun tasset rundt i tyllskjørt og puslet og kost seg.

FORNØYD!

fredag 20. november 2009

Rett vest?

Ja, dette tror jeg er en rett vest for meg. Jeg er litt frossen av meg, nå når det begynner å bli vinter. Samtidig har jeg angst for høyhalsede, tykke gensere, spesielt om de er i ull (det klør!)! Men vest, det passer meg bra! Kanskje i grått? Bildet er fra Pickles - de har gratis oppskrifter på masse herligheter og selger herligherlig garn! Genialt konsept.

Mormor og mamma strikket tidligere i høst dette settet til meg. Kjempefornøyd!

torsdag 19. november 2009

Kjernesunn frokostblanding?

Min kjære svigerinne lager en kjempegod frokostblanding etter oppskrift funnet i boken om en dansk, kjernesunn familie. Jeg ble kjempeinspirert og måtte selvsagt prøve. Oppskrift finner du inne på den flotte bloggen hennes, Kristins hus.

Jeg målte opp ingrediensene og Lille Glede tømte det i bollen. Kjempeflink vet du! Selvsagt er jeg fornøyd med at hun allerede er nysgjerrig på matlaging... :)

"Blandingsforholdet" finner du som sagt på Kristins hus, men jeg brukte følgende herligheter i min blanding: havregryn, firkorn, solsikkekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø, kokosmasse, hakkede mandler, rosiner, tørkede tranebær og dadler. Dette ristes i en panne og blandes med: kokosolje, kakao og kanel.

Blandingen er supergod og metter godt - jeg liker den best med melk. Jeg ante ikke at dadler var så godt! På bloggen til min svigerinne tror jeg også du finner en oppskrift på en nydelig kake med dadler, og heeelt uten sukker! Tenk det!

onsdag 18. november 2009

Morgenkaffen...

varm som helvete
sort som syndene
myk som en engel
søt som kjærligheten...
Nå er eeeendelig PCen fikset - og alle bilder er reddet! Puh.. Kom over disse koppene i dag, syntes de var søte og så umiddelbart for meg å drikke morgenkaffen i dem i førjulstida! Min snillesnille mamma kjøpte dem til meg. De er skikkelig julerød, men synes rødt hører jula til!

Bruker foreløpig Herr Gledes iPhone til å ta bilder, da kamerat streiker, så bildene er litt kornete. Men det viktigste for meg er uansett å være tilbake!! Gleder meg til å være 100 % tilstede i førjulstida!
P.S. For en tid tilbake var det noen som spurte hvordan jeg lager meg kaffe latte. Altså.. Om det kan kalles kaffe latte er usikkert, men det er i alle fall veldig enkelt. Jeg varmer en liten melkeskvett, kanskje dobbelt så mye som mengden kaffe i kapselen (Nespresso, Lungo). Så tømmer jeg melken i koppen og setter den under Nespressoen og kjører på med kaffe.. Noen ganger drysser jeg litt Cappucino-dryss på toppen. Voila! ;)

lørdag 14. november 2009

Mmm...mmmat

I går kveld var Herr Glede og jeg på julebord - kurvfest! Genialt konsept; alle tar med noe, kanskje en spesialitet man har? I dette tilfellet var det nok tenkt på at ting også skulle passe sammen.. Masse godt; røkelaks, eggrøre, waldorfsalat, potetsalat, bacalao m.m.Herr og fru Glede stilte med foccacia og aioli. Pyntet med litt ananas for å fylle opp den diiigre kurven, som jeg fikk i gave da jeg sluttet på min forrige arbeidsplass.
I kveld overnatter vi hos foreldrene mine. Bror Glede er på besøk - så i kveld har det selvfølgelig vært en treretters, ordnet på dugnad. Forretten stod ekteparet Glede for, hovedretten er et samarbeidsprosjekt (med mamma som sjef), og desserten har bror Glede tatt ansvar for.
Foccacia og aioli fra gårsdagens kurvfest, med røkelaks og reker. :) Ser dere at brødskivene former et hjerte? Hovedretten var klippfisk, bacon, potetmos og ertepure. Herlig!

Pannacotta med bringebærsaus til dessert.. Oioi.. Maaange kalorier. Godt var det, og mette ble vi!

Nå ligger vi her som noen slakt alle mann... Sånn er det når man er glad i mat! ;)

mandag 9. november 2009

I love my computer...


Nå når vi endelig har fått bredbånd, fant PCen like gjerne på at han kunne streike.. Hmm.. Skal søke profesjonell hjelp i morgen. Får ikke logget oss på: "Mislykket pålogging på User Profile Service-tjenesten".. Hva skjer`a?

lørdag 7. november 2009

Møt Muster!

Her er årets farsdagsgave. Herr Glede ble kjempeglad! Han har fått navnet Muster, og fant seg raskt til rette. Nå er han på oppdagelsesferd rundt om i leiligheten. Er han ikke søt?

fredag 6. november 2009

Min oppskrift på en alenefredag!

Jeg er på nett igjen!! Et stort hurra! Har savnet bloggingen masse.
Nå skulle jeg gjerne vist dere bilder av den fantastiske utsikten vi har her i vårt nye hjem.
Jeg skule gjerne vist dere bilder av skrivepulten min som jeg fant på mamma og pappas loft - og som pappa plutselig fortalte at han har laget selv (!!) da han var 16-17 år!
Jeg skulle gjerne vist dere bilder av det flotte, brukte nattbordet jeg har kjøpt til Lille Gledes rom.
Jeg skulle gjerne vist dere bilder av nattbordene og kommoden jeg har arvet av min bestemor. Dobbeltsengen som hører til, står igjen hos mamma og pappa, men nattbordene og kommoden står nå på soverommet vårt. Elsker dem!
Jeg skulle gjerne vist dere bilder av det sjarmerende huset vi bor i, både utenfra og inne.
Kameraet mitt har imidlertid funnet ut at det passet bra å streike nå i ettermiddag- så dere får vente i spenning. Herr Glede har seinvakt, så her får dere min oppskrift på en super alenefredag!
Når Lille Glede har sovnet, rydder jeg leker, tenner lys, slår på TVen og tar fram det nyeste Kamille, som kom i posten i dag. "Fredag" på TV2 skaper fredagsstemning - selv om jeg egentlig ikke følger med så mye. Kanskje finner jeg julebordskjolen jeg er på jakt etter i Kamille?

Så er det selvfølgelig Gullrekka!


Noe godt å spise er jo en nødvendighet for Glede - i kveld blir det noe med kylling!



Blogging hører definitivt med på en alenefredag! Da kan jeg sitte noen timer med heeelt god samvittighet!

Og sist men ikke minst: levende lys! Hvordan er din oppskrift på en god fredag?
I morgen har jeg et spennende prosjekt på gang, i anledning farsdagen. Følg med!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...